Mumma!

Nej, jag kunde inte hålla mig, jag fick lov att skriva igen!!

För:  Nu har det äntligen skett!

Nu har jag minsann bakat
Berts Norra Lussebullar! Och de blev goda...! Dock hade jag glömt köpa pärlsocker och ville inte ha i russin (vilket jag iof inte heller hade hemma) så mina Lussebullar blev dekorerade med små silverkulor. De blev ju fint iallfall, även om de kanske blir lite mer... Hårdtuggade, bullarna. Men de glittrar och glimrar och jag förbannar ännu en gång att jag inte lyckades med installationen av mackapären (så jag kunde föra över bilder från telefonen),  samt det faktum att jag inte har någon digitalkamera.
Oooh, jag har till och med lyckats skaffa mig lite julstämning så här i mörkaste vargatimmen.

Men nu ska jag sova!

God Jul igen!

massa ljusAndas/God Jul

Det är inte sant! Den här dagen har också bara runnit iväg! Jisses!

Det ringde en tjej som vill kolla in lyan min. Fick panik. Diskade upp disk sen två år tillbaka (kändes det som). Plockade upp allt som av någon anledning hamnat på golvet de senaste tolv timmarna. Det var oroväckande mycket. Hängde upp en massa kläder. Lagade och åt middag. Ringde och kollade vars åt hon tagit vägen, tjejen. Hon dök upp. Och ta mej tusan om det inte var en tjej som gick i min gamla gymnasieklass för sisådär åtta år sedan! Världen är bra liten.

Nu är det packning och diska middagsdisken kvar. I morgon åker jag hem. Hem till storgrana och inget internet. Hem till bergen och skogen och luften. Och lugnet. Och mamma- och pappakärlek. Och senare storasysterkärlek. Och hund! Oooo, längtar!

Jag ska hem och lugna magkatarren.

Jag ska hem och gå ut i skogen och bara sätta mig på första bästa stubbe.

Andas.
Lyssna.
Blunda.

Låta själen hinna ifatt kroppen.

Och så ska jag kramas. I massor.
God Jul allihopa!

Inget mer internetande för mig förrän i mellandagarna.


Gran

Inte storgrana men väl stortalla. Jo.

Snart på väg hem

Inledde dagen med morgon-/förmiddagsfika med Linda. Fin-Linda! Jag har så fina vänner, jag. De allra bästa! Ingen nämnd, ingen glömd.

Gårdagens städning blev lång, det tar längre tid än man tror att städa 25m2! I princip må man möblera om för att komma åt överallt. Följden blev att jag inte hann diska och inte baka Berts Lussebullar, men det hinner jag nog idag. Som paus i skrivandet, tänkte jag. För nu är det skriva så det ryker som gäller.

Ooooh, jag blev bara så inspirerad avv att fika med Linda! Vi pratade (bland annat) om att paddla kajak och åka långfärdsskridskor. Så nu i vår blir det kanske lite mer uteliv än vad hösten erbjudit.

Jag känner mig lite stressad, jag åker ju hem till Nässe i morgon och måste göra en MASSA saker innan dess.  Så nu ska jag sätta i gång.

Må så gott i dag! Jag kommer säkert skriva något mer osammanhängande dravel senare, när jag tröttnat på B-uppsats.


Skidspår i snön

Vintertur (FRT 01-02) Härligt.


Förresten är ALL snö borta nu. Inte så oväntat, men ändå...

Frisk luft

Kom visst inte iväg till skolan idag. Men det gör inget, lånade de mest relevanta böckerna i går. Skönt att vara hemma också. Särskilt som jag idag bär omkring på ett lätt illamående och sus i huvudet. Kanske för att jag inte kommit utomhus ännu och därmed inte fått någon frisk luft, månne? Jag tror nog på det. Fast å andra sidan är jag ju av den uppfattningen att inget är så bra för kropp och knopp som frisk luft. I princip har jag nog fått för mig att man kan lösa världsproblemen om man bara tar sig en liten stillsam promenad (alternativt en långvandring. DÅ får man perspektiv!). Så även om jag skulle bära omkring på vinterkräksjukan, ve och fasa, så tror jag att den går över om jag bara går ut! Fiffigt, eller hur?!

Dock måste jag säga att min tes bevisades -åtminstone litegrand- under det år jag gick Friluftsteknik och Ledarskap i Årjäng. Jag har nog aldrig varit så frisk eller mått så bra! Nog för att jag var bromsklossen i klassen på grund av min vikt, men attans vad jag njöt! Och alla stressisar fick lov att varva ner då de gick med mig, för de hade inte så mycket val, stackarna. Hehe. Muahahaha.

Sedärja, så blev jag nostalgisk också.

Men kan ni tänka er: Ett helt år (nåja, två terminer) med bara... Utomhus! Paddling och vandring och skidåkning och klättring och morgonfrost och och och... Jag är fortfarande impad av mig själv för att jag fixade hela året. Visst var jag rätt sliten ett tag, men det var det såååå värt! Och givetvis minns jag bara de ljusa stunderna just nu. Men de mörka var inte så många och berodde på helt andra saker än själva utbildningen. Ah, ljuva tid.

Nu ska jag städa mitt lilla krypin. När till och med jag börjar tycka att det är lätt äckligt, då är det tamejtusan dags!

moi

Moi, på den tiden det begav sig nere i Årjäng


kajaker.

Jag tror det är jag i den röda kajaken, men jag är inte alls säker. Paddla havskajak är annars något jag mycket gärna ägnar mig åt. 

SNÖ

Wwwwwiiiiiiiiiiiiiiiii! Det snöar!!!  :D:D:D:D:D


Annars:
Phu, en så'n dag!

Inte så mycket att berätta om den dock: Jag har suttit i sju och en halv timme på UB* och lästlästläst, skrvitskrivitskrivit. Och irriterat mig på tjejerna som satt bredvid mig som Inte Kunde Hålla Käften. Jag satt nämligen i Röda Rummet, där det ska råda tyssssnad. Studiero är det välan tänkt. Och så hör man hela tiden "tssvsssfnissfnisstsssviskvisk". Jamen GÅ UT om ni vill prata! Hur svårt kan det vara? Hela jäkla biblioteket kan man prata på, det enda ställe där det skall idgas tystnad är i Röda Rummet. Och det är INTE ett GRUPPRUM. Givetvis höll de volymen precis så låg att det kändes fånigt att gnälla. Så jag gjorde som varje försynt svensk skulle gjort i liknande situation: Hostade, harklade och fnös. Och blängde. Kombinerat med några suckar tyckte jag att jag var ganska tydlig. Men nej då.  *Fnys* Och kom nu inte och säg att jag skulle ha sagt till, för då åker ni på en propp! Jag menar, det är ju klart att jg skulle sagt till. Men... Äh, varenda gång jag tog sats för att slänga ur mig ett HÅLL KÄFTEN (nejdå, snarare ett försynt: ursäkta skulle ni vilja dämpa er jag kan inte koncentrera mig) kände jag mig som en humorlös, lustlös, pretentiös fjant. Som en riktig suris.

Nåja, jag fick mycket gjort ändå. Och nu känner jag att blodsockret ligger och skvalpar nedanför fotknölarna så nu måste jag äta.

Hej och hå!

*Umeå Universitetsbibliotek

Äsch då

Helgen har varit mycket fin, kantad av umgänge och julmiddag som den varit. Jag och Ulrica spenderade hela lördagkvällen i matlagningens tecken. Jag lagade Janssons Frestelse och hon kalvsylta. Dessutom lagade vi middag -mycket enkel korv i ugn med potatismos. Blev jättegott. (Och nu kan man aldrig skriva "jättegott" utan att höra Mat-Tina gå på repeat i huvudet.)  Janssonen och kalvsyltan var till knytis-julbordet som dominerade hela söndagen. Övriga timmar på helgens dygn spenderade jag med bokläsande och filmtittande. Dock inte en rad kurslitteratur, det gäller ju att odla uppsatsångesten.

Dagen till ära inleddes med ordentlig försovning -vilket inte är likt mig om inte väckarklockan slutat  fungera. Sen kan jag vara, men inte på grund av försovning, mest på grund av tidsoptimism. Därefter har tiden ägnats åt navelskådning samt promenad ner på staden för att hämta ut mina kära Euskefeuratbiljetter. Nu i kväll gäller den obligatoriska måndagsträffen klockan sex samt kaffe och hjälpa en vän med en skriftlig inlämning därefter.


Det är lustig vad en dag kan bli tillintetgjord av en sådan sak som försovning. Men det beror väl också på vad man gör det till, så klart.

Nu ska jag äta rester av Janssons och fortsätta läsa bok innan jag måste gå.


Dagens låtar: Tankar på nattgammal is -Euskefeurat. Only our rivers run free -Eire og.

Eire og

Eire Og

Love actually

Jag tänker minsann inte berätta att jag precis suttit i min ensamhet och snörvlat mig igenom Love Actually, det tänker jag verkligen inte.

För det vore ju faktiskt ytterst pinsamt att medge att jag alltid faller för varenda litet billigt knep som varenda filmskapare kan tänkas ta till för att få sådana som mig att  gråtandes sträcka sig efter närmsta  snorpapper att snyta sig- och storböla i. Inte för att jag blir ledesen -eller jo, det blir jag av vissa delar- utan för att jag blir så där "fånigt hjärtnupen" och "löjligt  rörd" av all den däringa tjääärleken. Och att mitt gråtande i vissa fall börjar redan i inledningsscenerna på Heathrow det tänker jag verkligen inte redogöra för. Inte heller att jag efteråt sitter med tårar strömmande längs kinderna och ler fånigt tänker jag berätta något som helst om

Så det så.Emma

Emma Thompson. Ooooo. SÅ bra.

Personligt rekord?

Sex timmar nere på stan! Jisses, det må nästan vara personligt rekord! Men så är jag helt slut också.

Dagens positiva överraskning var faktiskt -hör och häpna- försäkringskassan! Blev jättetrevligt bemött och fick hjälp med alla mina tusen och en frågor. Jag som satt på mig krigsutrustnignen och övat bistra miner och vassa repliker framför spegeln. Nåja, dem kan jag spara till senare drabbningar.

Dagens lite tristare insikt var när vi var inne på Utebutiken och jag hittade ungefär fjorton jackor, tjugosju ryggsäckar och MINST förti par skidor. Och inte hade råd med ens ett skosnöre. Hmpf. Men det som är tristast (kan man skriva så? nej, Mest trist ska det nog stå. Jaja.) är det att jag inte kan ha tjejmodellerna på jackorna. Eller på några friluftskläder överhuvudtaget. Jag är för stor. 
(Kuriosa:  På Sylarna en vinter kom en stor välkänd friluftskedja och fotade sin vinterkatalog. Alla tjejer som modellade var en och femtio långa och vägde tjugofem kilo. Och hade M på kläderna. Då tänkte jag inte bara på oss lite mer generöst byggda kvinns, utan även på de på längden mer tilltagna tjejerna. Hur gör de? Får de ha jackor som slutar vid naveln?)
(Och ja, jag över(under?)drev kanske lite. Men bara på vikten på modellerna. De var faktiskt väldigt små.)

Nu sitter jag och knaprar karameller så här strax innan middagen.. (Haha) Det har sina fördelar med att vara så kallat vuxen ibland, hehe.
Ikväll blir det film med finvännerna mina. Och jag ska inte äta upp godiset innan. Tror jag.

Så: På återseende!

Trevlig fredagkväll tillönskas er alla!

148604-10

På väg till Sylarna efter liten promenad i somras. Jag eller Ann Falander har fotat, minns faktiskt inte riktigt vilken av oss.

Planen för dagen

I dag blir det promenad ner på stan för en dust med försäkringskassan angående bostadsbidrag. Det kan ju bli spännande. Därefter får det bli en kaffekopp med Ullis samt stillsamt flanerande i affärer.

Måhända har vi inte snö som
Bert uppe i Luleå men  vi har i allafall klart väder. Tack och lov, än så länge inget regn...

Ha en bra dag alla!

Jag hör...

...hur de bråkar med varandra i lägenheten ovanför. Det är skrik och spring och slå i dörren. Tunga hälar i golvet. Min skomakarlampa vibrear i fönstret. Hon som brukar sjunga, hon som bor där ovanpå. Jag vet inte vem hon är, men hon brukar sjunga på toaletten. Ibland i duschen. Då låter hon glad. Jag brukar lyssna på henne och bli lite glad jag med. Det gäller ju att passa på liksom.

Men i dag är det bråk alltså. Jo, jag har ju förstått att de är två däruppe, hur de nu står ut med det på bara 25m2. Så kanske inte undra på att det blir bråk. Jag hör hur de hyschar på varandra mellan varven. Grannarna får inte höra. Eller är de rädda att störa?

Jag vet inte.

Men i dag är en så'n där dag. En så'n där dag när det enda jag ser är ensamma, trötta människor. Slitna, lessa. Lätt uppgivna. En del med något desperat i blicken. Lätt panik.

Förmodligen är det bara min egen rastlöshet som skiner igenom. Min egen trötthet. Min egen totala brist på tålamod som alltid sätter käppar i hjulen för mig.Nu har det tystnat där uppe. Kanske har de blivit vänner. Kanske har de gått och lagt sig med ryggarna mot varandra och luften tät av outtalade ord. Eller mättad av alltför många uttalade sådana.

Kanske inbillar jag mig alltihop.

Men nu är det tyst och jag inbillar mig att de sover.

Så strax även jag.

!!!

Här   skulle jag ha viljat varit med.

Får väl kika mig omkring efter demonstrationer i Ume. Tror i och för sig att jag precis missat en, men än kan det väl inte vara över?

Upp till kamp!!


Nå -B-uppsats var det ju ja.


SnigelspårDagens Fråga                                                         


Jag har fått en del höjda ögonbryn från olika håll när jag berättat att jag skriver blogg. Så härmed tänkte jag officiellt "förklara mig". Onödigt kan tyckas, men i brist på annat att skriva om sä här en regning och svart eftermiddag kan jag väl orera lite om det.

Det är ju så att jag HAR ju skrivit på en annan sida förut.  Nämligen ORD. Jag hade min plats där i cirka åtta månader, men hoppade av när jag skulle upp och jobba till fjälls och inte visste hur vi hade det med internetuppkoppling där. Det har varit lite olika från säsong till säsong, nämligen. Och jag tänkte att det inte var värt att chansa.
När sommaren var slut och jag tillbaka i Umeå igen kände jag att jag saknade att skriva, men inte längre var riktigt sugen på ord:s upplägg. Jag läste många bloggar och surfade runt en hel del men kom aldrig riktigt till skott. Så började en god vän blogga -och jag hakade helt enkelt på. Lätt som en plätt.

En stor anledning till att jag skriver är -utöver att jag tycker det är sanslöst facinerande och häpnandsväckande att se mitt eget namn på bildskärmen- att jag känner att jag måste hålla igång kreativiteten och skrivvanan. Jag kommer försöka skriva varje dag, så länge jag är i Ume och har tillgång tilll internet och dator. Jag behöver rutin, jag behöver själva övningen i att formulera mig. Jag fungerar nämligen som så att jag har en massa känslor och upplevelser och känslor (igen) och tankartankartankar som bara svoooooschar hit och dit och fram och tillbaka. Och uppförs, nerförs och schlättförs. Jag vet med mig att jag kan ha problem att uttrycka mina tankar och känslor konkret och verbalt, därför skriver jag. Övning ger färdighet säger de ju, de där som vet.

Haha, jag är ett riktigt jäkla flum egentligen.

Kanske kanske kommer det nå'n dikt nå'n gång. Men än så länge behåller jag dem för mig själv.


I övrigt känner jag att jag nu i dagarna borde hålla igen och börja tänka: KONSEKVENS Elin, KONSEKVENS! Alternativt: Tänk Färdigt Meningen INNAN Du Säger Den.
Har nämligen under senaste dygnet lyckats kläcka ur mig x antal osmidiga, olyckliga, pinsamma och allmänt dumma kommentarer.

Så om ni undrar var jag är så har jag nu gömt mig hemma där ingen mer än jag och alla dammkatter (jag lovar, dammråttorna ligger i lä) huserar för att smörja mina sår samt envetet och enträget
d u n k  a   h u v u d e t    i    v ä g  g  e n.

Och nej, rubriken har inget som helst att göra med texten                       
-det är bara ett uttryck som diskuterade efter ett par glas vin nere hos mina goingar till vänner i går kväll.
Skval

Det har varit snålt med blogginlägg för mig, men blogg.se (eller vad de heter, blogspot?) lovar att det ska bli bättre under dagen. Jag satt ju med världens inspiration här på morgonkvisten och kom på sååå många saker att skriva om, men sen tog det så lång tid att logga in så allt liksom bara... Rann av mig.

Men hä oorn sä.

Jag kan i alla fall säga att jag HELT hade missat att det var Lucia idag! Jag vet inte om det beror på frånvaron av snö, min tankspriddhet eller att jag är så jäkla disträ (är det samma sak? Disträ och tankspridd?Neeeh... Eller... Hm) Kanske berodde det på att jag inte slog på datorn det första jag gjorde och läste alla tidningar. För där står det ju, om inte annat.
Vad knas egentligen. Slå på datorn och läsa tidningar. (För att inte tala om uttrycket slå på datorn -->SLÅ på datorn. Fast det är gammalt.) Men som fattig student har jag inte råd med pappersvarianten. Och så kan jag inbilla mig att jag är något mer miljövänlig när jag läser på datorn. Så gör det inget att jag inte kan dra ut frysen en decimeter från väggen (som jag hörde på SVT att man skulle göra för att minska elåtgången -eller nå't) eller att jag inte bara köper ekologisk mat. Fast jag vill. Men jag köper givetvis Norrlandsodlat/tillverkat (och sitter dessutom och lipar i kapp med han bonden i  Norrmejeriers reklam med som håller brandtal för sina kor).

Nåja. Dagen inleddes med morgonpromenad ner till skolan jag haft praktik på. Där lämnade jag tillbaka uppsatserna jag rättat (med blod, svett och nästintill tårar, kan tilläggas) och vände åter för att vandra hemåt. Lite morgontrött och sjaskig och sådär som man kan vara när man bara klivit upp och bara dragit på sig det som låg nånstans nära sängen samt fortfarande med en smula grus i ögonen, traskade jag tillbaka hemåt och döm om min förvåning när jag springer i hop med Fin-Emma på Uni! Det var dagens bästa tajming! Vi drack kaffe och gjorde sällskap hemåt och det var sååå... Alltså trevligt låter så tamt, men det var ju det! Det var mysigt och trevligt och jag blev så glad. Så kram till dig Emma! Spontana morgonfikor är bra fikor!  :)

Nu i dag vankas städning och matlagning och sententa- och b-uppstasskrivning. Och senare fika med kära Lullen.

Dessutom skall tilläggas attt jag försöker lägga in bilder, men ännu så går det inte. Nåja, hä hinns.

Dagens låt(ar): Tankar på Nattgammal is alternativt Skweelarn. Av och med Euskefeurat


Allt gott allihop!

Sol ute, sol inne...

...sol i hjärta, sol i sinne. Idag är det sol! Och även om det inte är många så är det i alla fall tre (!) minusgrader! Jag säger då det, det krävs inte mycket för att glädja en fattig student!

Jag önskar återigen att jag hade en digitalkamera (med tillhörnade mackapär som även jag kunde använda. Hmpf.) så jag kunde lägga ut en bild av solljuset som strilar in genom mitt fönster. Det är så fint.

Nåväl. Idag är det allt-som -måste-göras-dagen. Då jag är ungefär den mest ostrukturerade människan i Ume och därtill tankspridd så jag allt som oftast knappt vet vars åt jag är, har jag minsann varit duktig och gjort mig en lista. En Att Göra lista. Kanske är det något som folk gör till vardags, men för mig är det En Stor Grej. 

Så idag blir en punkt-markerings-dag. Eller en Kryssa-av-punkter-dag. Jag kan meddela att jag redan kan kryssa av en! *stolt*

Dessutom måste det ju till en promenad solen till ära.

Nej, nu bubblar det alldeles för mycket i mig, nu måste jag aktiveras!

(Äsch, blogg.se har varit tjalliga både i går och idag. Nu tänkte jag lägga upp en jättefin solbild, men det kommer bara felmeddelande på felmeddelande. Så ni får föreställa er den i stället.)Senare: Fast blogg.se har varit tjalliga av god anledning, så det gör inget. :o)

*osammanhängande mummel*

Ojojoj, har precis lämnat in rapporten. Phu. Attans, i skrivande stund kom jag på att jag glömt två bilagor. Hm, jag får nog maila in dem.

Inatt och nu med för den delen, har det blåst och vinit  ordentligt kring knutarna. Om jag blundat och bara lyssnat har det nästan kännts som att vara "hemma" på Sylarna igen, när fjällvinden ven och drog i personalhuset. Alternativt har jag låtsas att jag är hemma i skogen och stått och lyssnat till suset i gran- och talltopparna.

Nej, jag måste maila de där bilagorna jag missat samt äta lite. Återkommer senare.

Over and Out.

148604-11

Mullinuh!


(Och så dagens tjall: Hur f-n gör man för att ändra textstorleken???)

Söndag/självömkan

Söndag. Jag brukar älska söndagar. På söndagar brukar jag ha ”den kravlösa dagen”. Slappa, laga god mat, baka, läsa, lyssna på en massa musik, surra i telefon ta långa fikor med goda vänner. Promenader. Ligga i sängen och läsa och dricka te. Hela kittet liksom. Något av ovan nämnda brukar fylla söndagarna för mig. Men som ni förmodligen redan listat ut så är denna söndag inte ens i närheten av att vara den kravlösa, slappa sköna dag den BORDE vara. Nej. Istället för kaffe på mysigt kafé blev det femkronors UB-kaffe, i folkmun även kallat rävgiftet. Eller Stora magdöden.

 

 

Vad jag hade velat gjort i dag:                                                          

Klivit upp pigg och fräsch klockan nio.                                                  

Tagit rask före-frukost-promenad i kylig morgonluft         

Bakat Berts Lussebullar.      

Lagat en massa mat.            

Fikat med vänner.             

Läst den där och den där boken som bara ligger och väntar.                  

Ätit den goda maten jag lagat.                   

Inte gnällt. 

Tittat på någon bra film på kvällskröken.                                             


Vad jag gjorde:

 

Tvingade upp ögonen klockan… Halv ett. Jisses! Givetvis är jag nu fruktansvärt trött och seg. Men det är orättvist! Jag hade ju lugn och fin filmkväll hos Lullens igår! Hmpf. När jag masat mig upp tittade jag ut genom (mitt enda) fönster och beskådade dysterheten utomhus. Regn. Dimma. Skymning?! Var nästintill beredd att lägga mig i sängen igen. Satte mig istället framför datorn. Satt kvar vid datorn. Satt en stund till. Insåg att jag behövde gå till UB*. Gick till UB med Emma. Kopierad några texter och hittade en finfin bok med Berglinserier. Blev glad. Insåg att det var felprioritering en dag som denna. Struntade i det och lånade den ändå. Må ju ha något uppmuntrande när jag tar blo.. Rapportskrivningspaus. Tog en femminutare med Emma, det vill säga: drack en mugg femkronorskaffe. Var trött. Gick hem. Läste lite i Berglin. Tittade på kurslitteraturen. Satte mig vid datorn. Gnällde. Gnäller.

 

Och dagens absoluta bottenmärke är att jag –hur mycket jag än försöker- inte kan skylla ifrån mig på någon som helst annan.

 

Fnys.

 

Nu ska jag brygga en STOR mugg kaffe och en STOR mugg te (koffein är bra. Särskilt som jag inte snusar längre *gråter* ). Dessutom ska jag gaska upp mig för om jag ska vara riktigt ärlig tycker jag egentligen att det är lite kul att skriva rapport. Faktiskt. Bara inte just nu.

 

 *Umeå Universitetsbibliotek


Snygga skor

Vaknade till skvalet av ösregn utanför. Och jag blev så besviken! Jag och Jenny skulle ju på Julmarknaden på Gammlia idag! Vad är det för julmarknad då det spöregnar?

Vi gick dit ändå och det var sörja och lera och fukt och blöta.

Jag blir så imponerad av alla som knallar och står i timme efter timme i sina stånd med alla fina saker i. För på julmarknaden är det ju slöjd och mat och hemstickat och rykande glögg och hästar med slädar och kling-klingande klockor i lokselar. Fast i år var det då inga slädar. Efter femtio minuters slaskande och slirande och undvikande av paraplyer gav vi upp. Det var som ingen idé i dag. Men jag köpte i alla fall en påse tunnbröd, bakat på plats. Och Jenny köpte en jättefin mössa med stora blommor på sidan. Lite charleston så där.

Sen tog vi bussen in till sta’n och letade julklappar och fikade med Tarja som vi hittade inne på Åhléns. Mycket trevligt. Och det bara måste nämnas att Tarja var vackert festklädd och hade kompletterat sin glittrande ensemble med ett par sanslöst snygga skor! Det är i sådana lägen jag önskar jag hade digitalkamera och kunde smacka upp ett kort här på bloggen! Själv var jag enbart blöt om mina fötter då jag alltid kommer på när det regnar att visst ja! Jag skulle ju smörja skorna! Men va f..

 

Nu är jag hemma en sväng innan kvällens fikaträff med fin-Emma.

 


 

Idag saknar jag musik och teater och torra skor. Och snön. Och som alltid: Mamma och pappa och allrakäraste syster Anna med tillhörande sambo Henrik. Och deras hund Miro. Och skogen hemma och så Sylarna.  


Fina Sylbilder från sommarens säsong, tagna av Tobias.


148604-3

Ovan: En sväng från stationen (strax ovanför vinterrleden mot Helags) med utsikt neråt mot Endalshöjden och Getryggen.

 


148604-2

Ovan: Markbiten närmast tillhör Herrklumpen. Därefter kommer Sylälvsdeltat (det var otroligt lite vatten i älven i sommar) och ovanför deltat skymtar Vaktklumpen. Inne i dimman finns slottsdalen och Sylmassivet.


 

 


lålålå

Knasdag blev det idag. Därmed inte sagt att det blev en otrevlig sådan, snarare raka motsatsen. Iallafall vissa moment.

    Det moment jag inte var så förtjust i var föjande: Tog bussen ner på sta'n (bara det är egentligen fel. Borde ha använt apostlahästarna -både för ekonomins- och motionens skull) för att lämna tillbaka den där mackapären jag köpte i går. En mackapär som jag i min enfald trodde skulle vara enkel att använda. Borde ha insett att allt som har med kablar och datorer och telefoner att göra helt enkelt inte är ämnat för en lätt förvirrad stackars svensklärarstudent som jag.

    Sen att det lilla instruktionshäftet endast fanns på engelska underlättade inte heller installationen av mackapären. Jag har liksom problem att förstå de här termerna på svenska. Ge mig instruktioner om portar och kablar och infrarött ljus på svenska så kanske, kanske kan jag hänga med. Och om inte annat så kan jag fejka det så jäkla mycket bättre. Men på engelska? Hmpf. Nå. Jag bråkade således en hel massa med mackapären i går kväll. Den vann dock, den ville väl till någon som visste hur man skulle sköta den. Så jag packade ner den och tänkte att den ändå inte var värd pengarna om den var "trasig" (jamen den GICK ju inte att använda!!!). Och eftersom jag är en vis och ansvarstagande student så lämnade jag tillbaka den och tänkte att nu kunde jag ju köpa en hel massa andra grejer! Jag kunde ju börja med kurslitteraturen (börja nu inte fråga mig om hur jag prioriterade när jag köpte mackapären. Jag har redan berättat att prioriterande kanske inte är min allra starkast  lysande sida).

    Sagt och gjort. Glad i hågen stolpade jag i väg och köpte EN av två böcker till den rapport som jag fortfarande inte har börjat skriva på. Och tro det eller ej, men den boken var hela tio pengar billigare än mackapären.


(Jag gör några mellanslag här, för lite talande tystnad.)Nåväl. Jag hade tur och kunde åka på samma bussbiljett hem igen. Att jag sen på gångvägen stötte i hop med Lisa som drog med mig till NH* på EPP** -givetvis under vilda protester från min sida- och där drack upp den däringa tian plus två tior till (bussbiljetten skulle ha kostat tjugo kronor så egentligen gick jag ju inte back alls utan snarare plusminus noll) är något jag inte anser jag behölver gå alltför djupare in på just nu.

    Nu har jag ätit samt lyckats sova middag (det tär ju på, det här livet) och ska jag i väg till Lullen på en köpp kaffe.


Över och ut.

*Nationernas Hus
**Efter Plugg Pub

Umeå

Ja, nu har jag registrerat mig på bloggkartan också. Och då skulle man skriva ett nytt inlägg med en länk i. Så då gör jag väl det då.

http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa/Fortfarande Damien Rice.Nej dags att sova nu -på rktigt. Ska ju upp och skriva rapport och den där tentan jag är lite sen med  och så den däringa  B-uppsatsen och sen måste jag ju rätta/kommentera/ betygsätta en massa uppsatser i morgon också och... Ska bara... 

Damien Rice

Det är lite sent nu igen.

Och då händer att jag fastnar med hörlurarna på framför datorn. Lyssnar på musik. Med lurarna på känns det som musiken nästintill äter upp mig. Det kan vara otroligt skönt. Just i kväll är det
Damien Rice.

Då jag är lätt melodramiskt lagd tilltalar hans musik mig. Det är något med hans röst och hans uttryck. Hans musik känns så väldigt... Självutlämnande, vill jag inbilla mig. Naken. Och han gör ont. Och ibland, vissa kvällar, är det skönt när det gör lite ont i själen och hjärteroten. Med och förgyller hans musik finns också Lisa Hannigan. Samma sak med rösten där; naken. Skör men ändå stark. Och så fantastisk vacker.

 


Jag mig och mitt

Det har kommit snö! Skidor! Åka skidor! Nähej... Inte än inte. Men julkänslan då? Genast börjar den där avsakande julkänslan komma smygande; hukande, krypande. Det är nu inte bara på grund av bristen på snö som julkäslan lyst med sin frånvaro, utan även det faktum att varenda jäkla affär och stormarknad har skyltat sen i september. Detta eviga julskyltande, tidigare och tidigare, ger åtminstone mig endast en känsla av lätt irritation.

Men det var ju inte om julkänsla och julskyltning jag skulle skriva! Nej jag skulle ju berätta att jag har "fått" en lägenhet idag! Jag är numer den stolta hyresgästen till en tvåa på Nydala. Nära sjön, nära spåren och mil från Ålidhem. Haha, nej det är det inte, men jag vet att det kan kännas så ibland. Så äntligen kan jag lämna denna lilla kartong på 25 mutan förråd och ta upp mina skidor igen! Tänk, det är lite knas det här: Jag ska flytta till en större lägenhet (43,2 m2) med fler garderober, större kök samt till och med förråd. Och vad är det då som är knas? Jo! Den nya lägenheten är BILLIGARE! *dansar liten jigg av glädje*

Dessutom: Igår bokade jag tre biljetter till
Euskefeurat (jajamensan, hittade länk"knappen", det var nästan pinsamt enkelt. *rodnar*) som ju kommer hit till Ume i februari. Det fick bli min julklapp i år, och den kunde  inte bli bättre!

Euskefeurat

Jag måste fortsätta rada upp saker som är bra med idag: Vi ska börja skriva på en B-uppsats nu, och jag är så otroligt nöjd med mitt ämne! Jag ska analysera en barnpjäs av Staffan Ghöte och jag kan knappt vänta till jag får sätta mig och läsa. Barnteater ligger mig varmt om hjärtat. Jag har många fina minnen både från när jag själv var liten och var och tittade på olika föreställningar, samt från senare i livet när jag själv spelat barnteater. Så det ska bli både kul och intressant att skriva denna lilla uppsats.

Dagens sista glädjeämne är det faktum att jag ska ner på staden och fika med min gamla kombo Jenny. Det var ett tag sedan vi sågs, så det ska bli himla trevligt: Det är för övrigt Jenny med karl som ska följa med på Euskefeurat. Väl nere på staden tänkte jag passa på att kika efter en sån där kabel så man kan lägga upp bilder från telefonen på datorn. Eftersom jag nu ändå har en telefon med kamera kan jag väl ändå uttnytja den.

Nu ska jag göra mig en smoothie med björnbär innan promenaden ner på sta'n.

Bloggeriharveri...

...har det tydligen varit på blogg.se.  Så klart när jag är nying och vill skriva skriva skriva. Något längre inlägg blir det därför inte idag. Tänkte istället jag skulle föröka vända dygnet rätt efter de senaste dagarnas vaka och nattsudd.

Tack för kommentarer!


Godnatt godnatt!

Kattguld

Måhända är jag en smula vekhjärtad och blötögd. Kanske en aning hjärtnupen också, men jag kan inte låta bli att tycka det är lite... Ja, fint på nå't sätt att man gräver 2,5 meter och räddar en katt i ett rör. Så pass att jag sitter här och småsnyftar i smyg av pur rörelse.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=594877&previousRenderType=6
(Jag har inte lärt mig hur man länkar så där smidigt ännu, så där så att man bara hade kunnat klicka på "katt" i raderna ovanför och då kommit direkt till artikeln. Så jag trycker in hela adressen.)

Och ja, klockan är 03.00 och jag kan inte sova. Men jag kan vattna blommorna och lyssna på Ekonyheterna. Och det är ju inte heller fy skam!

Bloggetikett?

Jag menar: Hur gör man? Hur fungerar det här med bloggetiketten? Jag vet hur många bloggar som helst (nästan)  jag skulle vilja länka till. Men är det bara att göra det? Må man inte fråga om lov först? För tänk om de inte ALLS vill synas här hos mig?

Va?

Va?

Vavavavavava? 

Om att prioritera

Nu är det kvällen och jag sitter och gör blogg när det egentligen är en hel del massa annat som borde göras.
Nå. Det gäller att prioritera. 

Kanske inte alltid min starka sida, det här med prioriterandet. Fast det beror ju på vem som bestämmer vad som borde prioriteras, förstås.

Vad kan man finna här hos mig då? Tja, som det brukar vara i bloggar; lite tankar om ditt och datt, några funderingar hit och dit, lite idéer fram och tillbaka sådär.

Nu ska jag göra det där som jag har undvikit hela kvällen och så ska jag leka lite med layouten eller vad det heter här.

Tjipp och välkommen, over and out!