Going home

Jaaa, jag ska åka heeeem, om bara en havltimme far jag och lurvot! I morgon bär det av till Sundsvall för syster- o Henke- o Miro träff. Ska bl iså himla kul för det var evigheter sedan vi sågs känns det som.

Ha en trevlig Valborg alla!

Tjingeling

Städning

Varför är det så mycket roligre att  städa ute än inne?

Va?


Känns minsann riktigt produktivt idag - har grupparbetat, kastat boll med vovven, lagat lunch (ok, korv och makaroner, men ändå), sopat "utefarstun" (utanför dörren, under trappen, plattorna vid postlådorna) samt krattat under mina fönster. Jag tänkte att man kanske kunde hitta nå billiga utemöbler att placera där lite frampå sommaren. Och så var det någon som tänkt slänga några uteblomkrukor, så dessa tog jag hand om också. Fick visioner av ett myllrande blomster och idyllisk grönska.

Malte vart förresten rätt livad vid krattnignen - jagade löv och kratta om vart annat och rätt som det var kom det ett skall varpå han satte sig platt ned och såg allmänt förvirrad ut. Hihi, lillegrisen min <3

Fear of the dark

De senaste dagarna har varit intensiva men sköna. Det har varit en hel del plugg med en hel MASSA fika. Och jag skojar inte, det har varit MÄNGDER med sötsaker. Fast det kanske man behöver när man skriver dödslånga rapporter och ändlösa hemtentor. Håhåjaja. Men efter allt detta sockerintag har jag och en god vän bestämt oss för att ta en liten sockerpaus. Endast en endaste liten fikadag i veckan, minsann. Hårda bud i mellerud. Men det ska nog gå det med, det känns till och med skönt , hör och häpna. Att dessutom ha en vän i samma båt tror jag är en bra grej, särskilt som jag kanske inte är direkt känd för min våldsamt starka karaktär, hehe.

Med Maltemannen är det bra, men jag tror han är lite besviken över att snön försvinner så snabbt. Han rullar sig numer i varenda liten snöfläck han hittar. Hihi, han är så söt, rullar sig som en tok och glider liggandes på rygg saaaakta ner från snödrivan till lermodden nedanför. Mitt lilla lerlurvo.

Men jag har sköna dagar; vaknar kring halvnio-nio och går direkt ut med lillkillen. Oftast i vårsol och alltid ackompanjerad av fågelkvitter. Det, mina vänner, är vad jag kallar livskvalité. Mina gamla tankar om att spendera en sommar i tält börjar återkomma. Synd bara att jag ska vara så förbaskat mörkrädd!

image103
Så ställ till med kalas

Ja, våren är här, ställ till med kalas!

Solensken och värme och av med jackan och ont i halsen och grus i skorna och kallt i skuggan bakom huset. Liggunderlag ute i solen mot husväggen - chockad av värmen. Tänk att det hände i år igen - tänka sig att det kom värme och sol och ljus återigen.
Jag kommer på mig själv med att undra hur jag överlevde vintern. Särskilt som jag nu om dagarna går och lapar ljus och förundras över att det hänger i ända till nio på kvällen. Inte för att det är någon överraskning, är ju uppväxt med detta, men det är ändå med en mild beundran och en vild njutning jag suger i mig vårljuset. Det är så skönt att komma hem, ta ut finaste lurvot och se honom rusa ut och njuta av överflödet som helt plötsligt har uppstått utomhus.

Sen måste jag ju citera Sundström - igen. Men det är ju mest han snurrar på spelar'n i dessa dagar. Så, ännu en dänga:Länkar direkt till sidan med texten så borde det väl vara safe eller nåt?

Nu är det dags för annat!
Klart slut varulvstjut!

Pidelipom

Maltebilder

Av någon anledning som jag inte är kvinna nog att förstå så har jävla word press lagt ner Maltebloggen - allt är vitt, till och med inloggningssidan. Och även om jag var missnöjd med den och hade tänkt samla ihop allt till en enda blogg så vill jag ju ändå ha möjlighet att spara alla inlägg (vilket jag såklart inte har gjort).

Men! Här funkar allt åtminstone som det ska, så jag lägger helt enkelt upp lite Maltebilder från dagens morgonpromenad här istället!

Så, gott folk, håll till godo!

148604-96

Nosning i eldstad.

148604-97

En av de få bilder då jag lyckades knäppa när han tittade mot mig. I vanliga fall har han redan hunnit med att vända bort huvudet när jag fotar *suckar*

148604-99

Nosa är viktigt.

148604-101

Hihi, full fart!

148604-100

Det här är bara ett hus vid sjön som jag tycker är fint och vill ockupera :)

image102

Här ser han faktiskt nästan ut som en varg som är beredd att gå till attack eller nåt. I alla fall nästan. Med lite god vilja. Heh.

Så, hä var hä!

Det är underbart vinterväder här, tyvärr bara i fel månad. Nu är väl aprilväder aprilväder, men ändå - jag vill ha vår! Nu!

Saxat

"Talet om att vi alla drömmer om drönarliv i arbetslöshet och att de allra flesta fuskar med bidrag, handlar inte om att man tror att människor i allmänhet är lata fuskare, utan om att få dem som fortfarande har arbeten, att acceptera, ja att begära nedskärningar för de där ?latmaskarna? som lever gott på andras surt inbetalade skattepengar, som de ständigt läser om och hör politiker prata om. Pressade och stressade människor blir nämligen alltid mindre generösa och mer missunnsamma. Ju sämre de arbetslösa och sjuka får det, ju bättre fungerar de sedan som avskräckande exempel.?

Kerstin Berminge

 

"Därför att flertalet människor tror att tillvaron måste vara en kamp där den starkaste segrar, blir den det också"

Elin Wägner


 

 

Här hittade jag dessa ord

 


Bussturen

Sittandes på bussen kommer jag på mig själv med att dra in luft för att i nästa andetag högt och ljudligt kunna klämma i och skråla med i Stefan Sundströms "Jag minns dig naken, både frammen och baken och guuuppande behaaaag" inför alla resenärer.

Nu ångrar jag nästan att jag inte gjorde det. Hade kunnat bli rätt kul. Tror jag.

Hemma igen

Ooooh, så fint jag har gjort här - eller hur?! Inte så mycket i dina ögon kanske, men mindre är mer minsann, för att göra en direktöversättning av det gamla slitna engelska uttrycket.

Då jag hyst en rejäl klick kreativitet dagen till ära har jag lagat vegetarisk lasagne, foccacia samt bullar. Bullarna blev hiskelit fula men vansinnigt goda! I min iver att inte baka ut dem för hårt så bakade jag, som det ser ut nu, knappt ut dem alls. De ser ut som tjocka små troll. Precis som jag, när jag tänker efter!

Nåja, nu ska jag kasta mig och vovvet på bussen för att fara till jobbet och hälsa på före detta allra hjärtans kär som jobbar dygnspass och låna lite öronrens till lurvot. Han kliar så på ena örat så jag kan tänka mig att det är dax. Funderar på att ta med några trollbullar som betalning för örongojset.

Jag blir ju faktiskt...

...väldigt nyfiken när det fortfarande är två besökare om dagen på en blogg som det inte skrivits på sen i juli -07... För någon dag sedan var det till och med fyra besökare!

Vilka är ni?

Kanske kanske kommer jag börja skriva här igen. Vem vet.

Vinkevink.