Å int var det nån förbannad sol

Satt på bussen för ett tag sen. Det kom en liten tant och klättrade upp på sätet bredvid mig, och vi kom att börja prata. Hon hade satt fast rollatorn längre fram och vi satt och höll koll på den tillsammans. Så började vi prata om halkan och svårigheten i att ta sig fram bland alla människor på stan, särskilt med rollator. Hon brukade cykla om somrarna, berättade hon, och längtan trängde igenom hennes röst. Men som det nu var kunde hon tyvärr inte göra det längre. Detta kom sig av att hon i våras åkt buss. Bussen hade kört så snabbt och ryckigt och hon hann inte sätta sig innan den började köra. Hon ramlade framstupa i gången och bröt tummen samt fick whiplash. Blodtrycksförhöjning och en massa mediciner. Ingen mer cykel för hennes del. Ingen ersättning av bussbolaget för smärta och lidande, för medicinerna. Men det var inte det värsta. Det värsta var inte ens att busschauffören inte stannade bussen när han såg henne ramla, utan bara körde vidare. Nej, det värsta var att i en fullsatt buss var det ingen – ingen – som reste sig upp för att hjälpa henne. Hon fick vackert ta sig upp bäst hon ville.

 

Fy fan.

 

Ibland skäms jag för att vara människa.  


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Tomas och kan naturligtvis inte säga nej till ett sådant här påfund och svarar därför snällt. (Haha, nu plankade jag hans inledningsmening också. Sorry Tomas, men den var ju så bra och jag är ju så fantasilös. Och slö.)

Rules:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1.  Jag gråter till allt. Allt! Jag har smyggråtit på föreläsningar, när jag läst annonser på familjesidan i tidningen (bröllop, dop, begravningar, födelsedagar... ALLT) till filmer, böcker, serier... Och... ehm... faktiskt till reklam. En bebisreklam dessutom. Jag är sjukt blödig.

2. Jag har haft minst tre rejäla hjärnskakningar och om jag får en till riskerar jag att få epelepsi.
 
3. Efter att en gång i min bitterljuva tonårstid tagit steget och klippt av mig håret blev jag av en polis misstagen som pojke. Han sa, med huvudet in i bilen och blicken på mig: Och grabben i baksätet ska väl ha bälte på?   !!!!!!!!   Jag glömmer det aldrig. Den dagen svor jag på att jag aldrig mer skulle ha kort hår. Och det har jag inte haft heller. Så det så. Jag började nästan grina, för det var verkligen nästintill the end of the world. I alla fall i den verklighet jag levde i då. Som tonåring, liksom. Vedervärdigt.

4. Jag älskar serier, framförallt Scrubs och Heroes. När jag satt och skulle bestämma namn på Malte så låg faktiskt Hiro (efter karaktären Hiro Nakamura i Heroes) högst på listan. Men då systers hund heter Miro så blev det liksom... Liiiiite för likt. Och det var välan tur det, för Malte är ju en Malte.

5. Jag älskar skägg. Välansat snyggt helskägg. Mm...

6. Jag drömde om en jättevåg som svepte in över hela byn hemma ett par veckor- samt dagen innan - tsunamin. Som hade orsakats av en jordbävning (vågen i drömmen alltså). Dessutom har jag sett en gentleman iklädd tweed sitta i min rottingfotölj och titta på mig. Och så har jag rätt nyligen fått sagt till mig att jag är synsk, men än så länge för rädd för att utveckla det. Men om jag vill så kan de döda få visa sig för mig "om det är något viktigt de vill förmedla". Gissa vem som sover med lampan tänd varje natt? Jag som är så sjukt mörkrädd! Iiiih!

7. Att vara utomhus är bland det bästa jag vet, fjäll, skog, hav, sjö, äng, stan. Vandra, paddla, rida - ja allt möjligt. Utöver detta är jag sjukt slö. Vilket är litet av ett antiklimax. Jag älskar aktiviteter och tjohej, men när jag är hemma och inomhus för mig själv hamnar jag oundvikligen i soffan eller vid datorn. Antingen med tv:n eller med en bok. Vad som helst, liksom. Förutom att göra allt som "måste" göras, såsom läxor, disk, städ, hemtentor, uppgifter, ordna papper etc.

Jag utmanar:
Jo-Hanna (jaaa, jag vet att du redan blivit utmanad)
Bert
Tove
Johanna
Mollgan1
Mollgan2
Mollgan3

+ alla eventuella frivilliga


Så. 

20081103-04

Jag har gått ner 4,3kg! Wiiiiiiiii!

*stolt* Bara kring 36 pannor kvar nu då. Woho. Långsamt leder också någonstans *nynnar för mig själv*.

Till helgen blir till att fara hem och hälsa på mamma och pappa. Fira lite födelsedag ett par veckor förtidigt. Gå på konsert på måndagkväll med Euskefeurat. Ååååh, det ska bli så härligt!

Och så har jag fått en sån därn träningsmaskin i födelsedagspresent (utöver Euskefeuratkonserten). Hittade en begagnad en som jag ville ha. Jag har ju varken råd eller lust att gå på IKSU. Det blir för mycket tid iväg från Malte tycker jag (och 300 spänn i månaden!!! VA?!?!?!). Så nu blir det långa promenader med Malteman + en massa svett på apparata. Ska nog ordna sig det här med. I alla fall med vikten.

Men snön den försvann den. Vilket mörker.