Dagens

Det finns så mycket att göra, så därför sätter jag mig och designar bloggen tillbaka till hur den såg ut förut. Oerhört kreativt.
Dagens funderingar är huruvida jag ska lämna min älskade lägenhet och flytta till nåt annat, billigare ställe. Allt i mig skriker "neeeej" och böschn skriker "jaaaaa".
Men jag vill inte bo i betongghettot igen! Jag vill ha egen ingång och utemöbler så jag kan sitta i solen om sommarmornarna. Och jag vill absolut kunna gå och bada med Malte varje morgon! Och så måste jag ha tillgång till skog, annars blir jag olycklig.
Allt baserat på känslor. Men jag vill inte var realist och krass när det kommer till boende. Jag vill må bra. Det är viktigast. Och det gör jag här. Basta! Så jag ska testa fram till jul. Då vet jag.
Men okej, bara för att dra fördelarna med att flytta då:
* Närmre till skolan och extrajobbet. Närmre innebär mindre stress om jag måste hem på lunch till Malte.
* Bussförbindelse till stormataffärn. Det finns det inte här, vare sig till Konsum Coop eller Ica Maxi. Oerhört störande. Och i längden dyrt.
* Billigare hyra.
* Ulrica kanske kommer och hälsar på då.

Mm... Jo, jag är inte särskilt realistisk som stannar här. Men se det skiter jag i, i alla fall fram till jul, ungefär.

Här kommer lite bilder på nybadad Malte :)

               

Pepp

För att peppa mig själv:

Jag har gått ner 16kg, förlorat 9cm över brösten (hmm), 20cm kring midjan och 10cm runt höfterna. Dessutom har jag inte snusat sen den första mars, och därmed haft ett JÄVULSKT matsug, och därför inte gått ner i vikt alls fram tills för nån dag sen. Men nu är det värsta över och jag börjar se ljuset i den tunneln. Bra det. Nu kan jag fortsätta gå ner i vikt. Den första juli ska jag väga 80kg. Så det så.

Nu stundar promenad och därefter lunch med min brukare på hans jobb. Gött.

Fridens

Citat

"Årstiderna är åtta.
     Vårvintern heter gyjre-daelvie och den kommer med ljuset. Då bländar snön. Inte ens under mulna dagar går det att komma undan det starka ljuset som får gamla människors ögon att rinna. Och i dagar då snöurn är som tätast vill ljuset ändå bända sig fram ur molntjockan. Då äter vi ljus.
     Gyrje som är våren kommer sorlande i mitten av maj och den varar fram till midsommar. Då drar vattnet genom markerna. Åarna sväller, bäckarna blir grumliga av allt de river med sig när de överfyllda rusar genom skogen. En dag är isen svartrutten. Nästa morgon har blåsten rivit opp den och isstyckena slår mot strandstenarna och smälter bort i det kalla vatnnet och det heta ljuset."
                         (Kerstin Ekman, Vargskinnet; Guds barmhärtighet s. 83)


Då jag inte har egna ord just nu lånar jag andras. Resterande sex årstider får ni läsa om själva. Det står en hel del trevligt om våren som jag inte tog med, mest på grund av att om jag inte stoppade mig själv någon gång skulle jag ha kunnat skriva ned hela kapitlet. Eller åtminstone om alla årstider.
    Men jag kan säga att om mornarna är det vårvinter och ljus och sisningar och pipningar och hackande i träd. Ja, om mornarna är det ljuvlighet och kåddoft och yr hund som rusar ut i allt det ljusa. Och jag känner mig stark i benen och lätt som fjäder och vill aldrig gå in utan bara vara ute i allt detta ljusa, sorlande, knäppande och droppande.

Promenaderna börjar bli längre, nätterna börjar bli kortare. Kroppen tar bara så pass lite sömn att den överlever, sedan vill den upp och  ut.

Och jag, jag längtar till fjälls.

Planer för mars - april

Den 24 april har jag tänkt mig att jag ska göra prövningen i NkB. Dit är det sisådär sex veckor. Luuuugnt kan man tycka, men om jag har kollat hur många dagar jag de facto kan plugga och det blev inte alls lika många. Jag försöker vara realistisk nämligen, jag känner mig själv. Tanken är då att jag ska plugga de dagar jag inte jobbar heldag, för efter heldagarna plus Malteprommis är jag oftast alldeles slut. Så, måndag, onsdag, fredag och varannan helg kan jag plugga. Med lite räkning blir det 23 dagar. Så vill jag ha de sista dagarna till repetion. Det innebär att jag måste sätta igång rejält nu! Kring 15 sidor/dag (fast jag har redan läst en del, nu ska jag göra frågorna till kapitlen också). Utöver det så ska ett litet miniarbete göras, samt en labb. Det skriftliga arbetet oroar mig inte alls, är det något jag kan/har vana vid så är det skriftliga inlämingar. Så det känns lugnt.

Nu är det bara att köra så det ryker. Tur att det är betydligt lättare med naturkunskap än rena ämnen som kemi och fysik. Känns som jag har en sportslig chans.

Och på tal om sportslig; har ni sett
Mästarnas mästare på svt? Ooooh, sååå bra! Per Elofsson är min nya idol. Jag vill ha hans fokus och hans motivation. Så nu jobbar jag på det. Fokus. Jag har så lätt att vara lite disträ eller haka på en massa projekt så att mina pågående projekt blir lidande. Men nu ska jag fokusera. Det har jag faktiskt jobbat på sen jag såg programmet första gången, det är inspirerande som tusan att kolla på idrottsmänniskor! Ah, jag vill också! Av någon anledning peppar de här idrottarna mig att gå ner i vikt. Just på grund av deras fokus och motivation. Och sen har jag ju alltid velat testa på multisport av någon anledning (tror jag är skadad sedan Syl-tiden, alla var multisportare där. Utom fettot Elin). Jag tror det är kul att utmana min själv, psykiskt som fysiskt.

Ojoj, så tiden springer iväg, jag har ju en hel massa att ordna! Nu blev detta ett oerhört pladdrigt inlägg, men så får det va'.

Ajöss!

Dagen till ära:

Klockan ringer 06.30. Jag snoozar rill 06.45 och sover sedan vidare till sju.
Toalettbestyr tjugo minuter, påklädning tio minuter.
Klockan halv åtta går Malte och jag ut och går en 35 minuter. Vi tar med dummyn och går ner till sjön. Möter inte så många, det är rätt skönt. Fullt med fåglar. Jag känner mig ändå på rätt mörkt humör när vi kommer tillbaka för jag vill_inte_jobba. Kommer på att jag har sisådär två dagar kvar till lingonveckan och förstår varför humöret känns... Trögt. Minst sagt. Har ingen lust att gå till jobbet och vara proffstrevlig i 6,5 timmar. Superintresserad och trevlig. Vill mest stå i ett hörn och blänga surt.
Klockan 08.19 går jag till jobbet. Jobbar till 15.00. Är proffstrevlig, men gör några blunders. Ibland vill jag bara fräsa åt ****: "Men för helvete!"  men det får jag inte. Av ungefär hundra olika orsaker. Och det är ju mest just dessa dagar strax innan mens som jag blir monster. Så det är bara hänga i.
Efter jobbet går jag hem och fyller i hur många poäng jag ätit. Ser bra ut. Går så ut för att möta M och ta en promenad. Jag och Malte går alltid ungefär en timme varje dag jag kommer hem, och en gång i veckan har vi sällskap. Det är trevligt, men jag får ont i låren efter ungefär 50 minuter. Pinsamt.
Hemma strax efter halvfem. Räknar på poängen igen, msn:ar en kortis med A. Väger om kotletten för att veta hur tung den är utan ben. Gör iordning mat. Tar två mackor, för det går in i poängen. Maten kommer ta hundra år juh, måste ha nåt i magen innan! Sitter vid tv:n och äter smörgås. En halvtilmme senare är maten klar och jag äter. Ugnsrostade rotsaker (bara morötter och potatis denna gång) med rosmarin. Kotlett och en lätt "beasås". Därtill ett glas vin. Idag får jag det. Zappade runt på tv:n. Tog ett glas vin till. Gott. Och nu sitter jag här, vid datorn. Har precis loggat ut från msn för helvete, jag ORKAR inte vara så jäkla social hela tiden. Sippar på vinet. Det jävligaste med vin är att jag blir grymt sugen på... Pja, mer mat. Det räcker med ett glas så är suget igång och jag känner mig utsvulten och urhungrig. Damn. Vinet gick inte in i poängen heller. Attans.

Nä, nu blir det vatten resten av kvällen!
Malte hälsar med en nospuss.
So long.

rubrik

Disk och snö och kallvind. Vardag. Makrillmackor till frukost plus en banan. Träffade fin goldenflicka på morgonpromenaden så Malte blev alldeles till sig. Tur att tikar är bra på att ryta ifrån när unghannarna blir för ivriga.
Fastnar framför datorn alldeles för länge. Läser bloggar och tidningar men orkar inte engagera mig speciellt mycket i något. Jo, en sak stör mig rejält: Jag vill inte att skattebetalarna ska behöva pröjsa Victorias bröllopp. Alls. I och för sig vill jag inte ha något kungahus heller, men det är som redan här. Nu får det sättas gränser. Inga pengar till Sveriges rikaste socialbidragstagare. Eller förlåt, apanaaaaage. Kanske ska säga det om jag måste gå till soc jag också: Hej jag vill ha ett apanage.
Jisses.

Jag har ont i magen för att jag vet att jag måste fylla i papper till CSN och att jag måste betala tillbaka en hel massa pengar som jag helt enkelt inte har. I hela mitt liv har jag varit livrädd för att hamna hos kronofogden, jag har till och med drömt mardrömmar om det. Att polisen kommer och tar mig för att jag inte betalat räkningar. Ha, lustigt egentligen. Jag har aldrig ens varit i närheten av något liknande. Jo, förresten, en gång på gymnasiet tappade jag bort en lånebok och fick brev från inkasso. Hur som helst så ordnar det sig väl den här gången också, men det gör ont i magen att oroa sig.

Annars har jag det bra. Fick en släng maginfluensa med tillhörande feber, men den hälsade bara på i ett dygn ungefär. Det var bra. Jag orkar inte vara sjuk en hel vecka igen. Turligt nog kom denna på min lediga dag så det blev icket några sjukdagar. Mycket bra.

Nu då? Pja, ta en dust med disken kanske. Plugga.

Det vanliga.