Vardagstugg

Lördagnatt och jag har precis kommit hem från trevlig och mysig fika-på-stan-som-blev-till-middag-och-film-kväll med Jenny och Fredrik.

Utifrån gångvägen här utanför hörs folk skråla på väg till och från krogen. Och jag måste erkänna att jag inte saknar det på en fläck. Inte för tillfället i alla fall. Hösten var tät med utekvällar och vin och alltför många billiga öl på studentpuben, så jag känner mig som nästan lite mätt på det för ett tag framöver.

Nu längtar jag efter att få flytta och inreda min nya lägenhet. Att få ett större hem känns så... Otroligt skönt! Ordet inreda får här användas i sin allra friaste mening då jag inte har så mycket att inreda med, men det gör inget. Jag ska hänga upp mina fotografier och inhandla en massa mer blommor. Och så har ju faktiskt mina kära föräldrar fått tag på två soffor och ett soffbord till en bilig penning av grannens. Så jag ska nog klara mig. Och det ska bli så skönt att ha ett separat kök! Igår stekte jag pepparbiff här hemma och tro mig, även om jag hade fläkten på högsta nivå samt öppnade fönstret så sitter det ännu kvar som en sur lukt i alla textilier och i själva luften här hemma. (Och det är inte disken eller soporna, för disken har jag diskat och soporna har jag slängt.) Uäck.

Dessutom ser jag farm emot stora delar av kursen som startar nu på måndag. En hel del av skönlitteraturen vi ska läsa är gamla goda favoriter som jag ser mycket fram emot att få läsa om. Visst, det kommer bli en tung kurs efter vad jag förstått, men ändå.Och nu känns det lite hemskt, för det jag skrivit nu är förmodligen världens tristaste och tråkigaste blogginlägg. Ibland kan jag verkligen få en helt enorm prestationsångest! För min egen blogg! Varför? Det är ju inte så att någon ska betygsätta mig! (Och nej, jag är inte ute med håven för komplimanger.) Men... Men... Äh.

Jag menar; det händer ju faktiskt inte så mycket just nu! I och för sig kan jag väl berätta om det däringa nya vikminskningsprogrammet jag börjat på, som känns kalasbra och som faktiskt gett resultat! Minus 3.8 kg sen två dagar innan nyår! Och jag svälter absolut inte, utan äter jättebra. Tricket för mig är att någon gång i livet lära mig planera så jag kan hålla blodsockernivån någotsånär jämn över dagen. Och nu tycks det fungera! Jag är jätteglad och grymt stolt över mig själv. När jag lyckas hålla jämn blodsockernivå försvinner också -naturligt nog- det värsta suget om kvällarna. Det märktes om inte annat nu i kväll när jag efter go'middan inte började se fram emot kvällsfikat efter fem minuter. Faktiskt blev jag inte sugen överhuvudtaget på en kvällsmacka, inte ens när det tjära värdparet inmundigade te och macka. Självklart bjöd de mig med, men jag var helt enkelt inte_sugen. Och jag menar: Hör och Häpna! Jag tror nog nästan det är första gången i mitt tjugosjuåriga liv som det inträffat!

Nå.

Nu får det vara nog med trivialiteter. Nu ska jag knyta mig. Det regnar ju inte så jag hoppas på en god natts sömn.

Över och ut.


Kommentarer
Postat av: Torparfrun i Meåfors

Inte alls träkigt! Vad skönt att du nu förhoppningvis får sova istället för att stapla ved. /Tove

Postat av: siris matte

Inte kommer kursen att bli tung. Du ska inte lyssna på den där bittra gubben. Han bara försöker skrämma oss till lydnad så att HAN får ut såmycket som möjligt av seminarierna... har du någon gång haft problem med studierna? Tänkte väl det! Låt inte prestationsångesten lägga krokben för dig (varken här ellt på nya kursen eller någon annanstans). Med lite nyfunnen planeringskapacitet kommer det att gå galant. Det lovar jag.

Och du. Snälla. Vi kan väl försöka oss på några promenader i veckan? Min kropp håller på att kapsejsa efter alltför mycket jobb -igen. Kram

2007-01-14 @ 10:32:38
Postat av: Elin

Torparfrun: Haha, ja han har lugnat sig lite nu storsågarn. Tack och lov! (Jag lade förresten till dig på min länklista nu! Hoppas det är ok!) :)


Siris matte: Du har rätt, förstås. Som vanligt. Och jag tar mer än gärna promenader med dig nu i vekan. :)
Ta hand om sig nu och koppla av mellan varven!
KRAM!

Postat av: Liv

Vad är det du ska börja läsa imorgon? Säg ck2:an snälla? Jag känner inte en själ som ska läsa den hittills. *grymt social av mig*

2007-01-14 @ 17:36:18
Postat av: Angelica

Åååh.. vad är detta för mirakel program? *åt nyss kvällskakor och längtar redan till frukost ;)*
Min sambo ska läsa CK 2 :)

2007-01-15 @ 00:09:18
Postat av: Elin

Liv: Det är 41-60 poäng svenska, C-kursen, typ. Så tyvärr är det inte med dig! :( Men hä orn sä, även om det är lite läskigt i början! Kram på dig.

Angelica: Jag berättar det för dig på skolan, annars känns det bara som jag gör en massa fulreklam här på bloggen. Och det vill jag ju int. :D

Postat av: Torparfrun i Meåfors

Javisst länka på bara jag gillar nya besök på min sida. Tänk jag funderade på att sätta in dej också i min mycket sparsamma länklista.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback